Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hétfőn ismét szúnyogirtás lesz kerületünkben – Mi is tehetünk az invázió ellen

2020. július 17., 10:46

A következő földi szúnyoggyérítésre a harmadik kerületben július 20-án, hétfőn a napnyugta utáni órákban kerül sor. Összegyűjtöttünk néhány tippet, mellyel mi magunk is hozzájárulhatunk a szúnyogszaporodás megelőzéséhez.

A szúnyoggyérítéshez alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Néhány óvintézkedést mégis javaslunk. A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a szúnyoggyérítés napján gyűjtsük össze vagy takarjuk le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat tartsuk zárva, a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket pedig kapcsoljuk ki. Az érintett területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt mossuk meg. Az irtást végző gépkocsi közvetlen közelében ne tartózkodjunk.

A szúnyoginvázió megelőzéséhez mi magunk is hozzájárulhatunk. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a legkülönfélébb tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként rendszeresen öntsük ki vagy takarjuk le az épületek körül a vizet összegyűjtő tárgyakat, edényeket.