Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hétfőtől újabb két bölcsőde tart ügyeletet

2020. május 7., 13:50

Május 11-étől, azaz jövő hétfőtől újabb két bölcsőde tart ügyeletet, így összesen négy óvodában és ugyanennyi bölcsődében fogadjuk azokat a III. kerületi gyerekeket, akiknek szülei nem tudják másképp megoldani a napközbeni elhelyezést.

A veszélyhelyzet idején Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata heti rendszerességgel követi a szülői igényeket, és ehhez igazodva határozza meg az ügyeletes óvodák, bölcsődék számát. Az ügyeletes bölcsődék számát most a növekvő igények miatt dupláztuk meg.

A bölcsődei ügyeletre jelentkezés szabályai változatlanok: mindenkinek a saját bölcsődéjében kell jelentkezni legalább két munkanappal az igénybevétel időpontja előtt. Az Óbudai Egyesített Bölcsődék honlapjáról (obudaibolcsodek.hu) letölthető nyilatkozatban indokolni kell, hogy miért van szükség az ügyeletre. A csoportokban egészséges gyermekeket tudunk fogadni, csoportonként 5 főt.

Ügyeletes bölcsődék:
Mókus bölcsőde: ide várjuk a saját, a Kerék Bölcsőde és a Solymár Bölcsőde ügyeletet igénylő gyermekeit
Szél Bölcsőde: ide várjuk a saját és a Szérűskert Bölcsőde ügyeletet igénylő gyermekeit
Medgyessy bölcsőde: ide várjuk a saját és a Kelta bölcsőde ügyeletet igénylő gyermekeit
Víziorgona Bölcsőde: ide várjuk a saját, az Arató Bölcsőde és a Csillaghegyi Makovecz Bölcsőde ügyeletet igénylő gyermekeit.

Ügyeletes óvodák:
Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvodája (1039 Bp., Víziorgona u. 2.)
Gyermeksziget Montessori Óvoda (1039 Bp., Zipernowsky Károly u. 2.)
Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Óvodája (1035 Bp., Szél u. 23-25.)
Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája (1036 Bp., Mókus u. 1.)
Az óvodai ügyeleti elhelyezést változatlanul a saját óvoda vezetőjénél előzetesen leadott nyilatkozatban lehet igényelni.