Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hétfőtől változik a Szent Margit Rendelőintézet ellátási rendje

2020. május 21., 10:56

A koronavírus járványra tekintettel 2020. május 25-étől változások lépnek életbe a Szent Margit Rendelőintézet páciens ellátási rendjében. A 2020. március 16-a előtt kiadott valamennyi előjegyzési időpont érvényét vesztette, ezért minden esetben új időpontot kell kérni. A 65 év feletti páciensek részére a 9 – 12 óra közötti idősávban biztosítanak új időpontot.

A miniszteri utasításnak megfelelően a szakrendelések óránként legfeljebb 4 pácienst fogadhatnak, ezért a várhatóan megnövekedő igények miatt a Szent Margit Rendelőintézet munkatársai türelmet kérnek mindenkitől.

A gördülékeny betegellátás érdekében kizárólag az előjegyzett időpontban tudják fogadni a pácienseket. Amennyiben az előjegyzett időpontban a beteg nem jelenik meg, úgy az időpont automatikusan törlődik, és újat kell igényelni.

A rendelőintézetbe lépéskor minden esetben kötelező az arcmaszk viselete, valamint a kézfertőtlenítés. Ezt követően ún. pre-triage-ra kerül sor, amely testhőmérséklet mérést és a páciens kikérdezését jelenti. Ezért kérik, hogy az előjegyzett időpont előtt 15 perccel érkezzen meg mindenki.

A rendelőintézet területén a 2 méteres védőtávolság betartása kötelező. Emellett kérik, hogy lehetőség szerint minden beteg egyedül érkezzen a rendelőintézetbe. Csak elkerülhetetlen esetben vegyék igénybe kísérő segítségét. A belépési szabályok a kísérőre is vonatkoznak.

A nem beutaló köteles szakrendelések a továbbiakban csak időpont előjegyzést követően kereshetők fel.

Akut esetben is előzetes telefonos konzultáció szükséges a Rendelőintézet illetékes szakrendelésével – ez alól kivételt képez az akut életveszélyes állapot (erős vérzés, csonttörés gyanúja, intenzív allergiás reakció: fulladás, gége ödéma) – ez utóbbi esetben előzetes időpont nélkül is fogadják a pácienst.

Bizonyos szakrendelések esetében továbbra is kizárólag a szakrendelés munkatársai jogosultak előjegyzést adni. Egyéb szakrendelésekre a központi telefonszámokon lehet időpontot kérni:

Vörösvári úti szakrendelő: +36 1 388 91 80

Csobánka téri szakrendelő: +36 1 454 75 06.

Ezzel párhuzamosan a szakrendelések a rendelőintézet honlapján közzétett közvetlen telefonos elérhetőségeken is elérhetők.