Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hivatalos: április 19-től mehetnek újra óvodába és iskolába a gyerekek

2021. március 27., 18:38

Ha legalább 2,5 millió ember megkapta a koronavírus elleni első oltást, megkezdődik a korlátozások feloldásának első üteme.

Most már biztos: április 19-től járhatnak újra a gyerekek óvodába, iskolába. Szombaton hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben.

Ahogy korábban már jelezték: kijárási tilalom kezdete este 10-től lesz (változatlanul reggel 5-ig), a boltok pedig fél 10-ig lehetnek majd nyitva, amint 2,5 millió ember be lesz oltva Magyarországon (azaz legalább az első dózist ennyien megkapták). A márciusban felfüggesztett szolgáltatások is újra működhetnek.

A tíz négyzetméteres vagy annál kisebb vásárlótérrel rendelkező üzletekben egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat, a nagyobbakba pedig tíz négyzetméterenként csak egy vevőt szabad beengedni.

A boltoknak kötelező lesz kiírni a bejáratra, hogy egyszerre hány embert tudnak fogadni. Továbbá arról is gondoskodniuk kell, hogy a kint várakozók tartsák a másfél méteres távolságot. (A 14 évnél fiatalabbakat, a 65 éven felüli vásárlókat, valamint a fogyatékossággal élő emberek segítőit nem kell figyelembe venni.)