Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hivatalosan is Bud Spencer park a Bud Spencer park

2021. szeptember 19., 19:33

Nem példa nélkül való, hogy egy-egy közterületet előbb keresztelnek át az ott élők, mint hogy hivatalos döntés születne az ügyben. Kaszásdűlőn öt év után immáron hivatalosan is Bud Spencer park a Búza utca, Köles utca, Szérűskert utca, Zab utca közötti füves terület. A hivatalos közterületi táblát dr. Kiss László és Béres András avatta fel.

A kaszásdűlői rét 2016 óta, a művész halálának évétől viseli a közbeszédben a Bud Spencer park nevet. Tekintettel arra, hogy egy személyről csak a halála után öt évvel lehet közterületet elnevezni, állampolgári kezdeményezésre és dr. Kiss László polgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés nemrég tárgyalta az ügyet, és döntött az átnevezésről.

A közterület tehát már hivatalosan is a színész nevét viseli.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviseletében a közterületi táblát ma délután Béres András alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Kiss László polgármester leplezte le, illetve avatta fel.

Bud Spencer ikonikus színész volt, akinek a filmjein generációk nőttek fel, 2016. június 27-én hunyt el.

Hogy a művész és a magyarok közötti szeretet kölcsönös, sok más mellett az is bizonyítja, hogy Bud Spencer hivatalos honlapja olaszul, angolul, németül és magyarul  olvasható.