Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel nehéz, érzékeny témákról? Online előadásunkkal ebben szeretnénk segíteni

2022. május 11., 21:43

Az elmúlt két év szokatlanul nehéz volt a családok, a gyerekek, illetve a gyerekekkel foglalkozó felnőttek számára is. Mindenkit rengeteg kérdés foglalkoztat, és sok a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogyan érdemes beszélni a gyerekekkel felkavaró kérdésekről, érzékeny témákról. Ebben próbálunk most segíteni.

Hogyan beszéljünk a gyerekkel…

…a rasszizmusról, a háborúról, a világjárványról, a szexről vagy éppen a drogokról? Mindegyik kérdésnek ugyanaz az eredője. A jó szülő-gyerek kapcsolat. De milyen a jó szülő-gyerek kapcsolat, kommunikáció? És mindez hogyan függ össze az online bántalmazással? A május 23-i élő online előadásban ezeket a kérdéseket járjuk körül. Tartsanak velünk, csatlakozzanak minél többen.

Biztosan Önnek is sok kérdése van, talán Önt is sok minden foglalkoztatja azzal kapcsolatban, mit válaszoljon a gyerekek felmerülő kérdéseire, hogyan kezelje, ha szoronganak ilyen és hasonló kérdések miatt. Sokak dilemmája, hogy a rendelkezésünkre álló ismeretekből, a tényekből mennyit és hogyan osszanak meg a kicsikkel, és hogyan kezeljenek a mindennapokat át- meg átszövő, érzékeny témákat otthon vagy az intézményekben.

Stáhly Kata pszichológus, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársa, a NEMECSEK Program szakmai vezetője élőben jelentkezik be május 23-án este 6 órakor – előadását Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala Facebook-oldalán tudják követni –, amelynek során a kommentekre, a felmerülő kérdésekre azonnal válaszol.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran. Segítünk. Az esemény a Facebookon.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal való együttműködés célja a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítése, ennek egy újabb lépcsője lehet ez az alkalom, ahol sok fontos kérdésükre kaphatnak választ. Várjuk Önöket szeretettel.

Ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös e-mail kurzusára ITT iratkozhat fel.