Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hol tart a kivitelezés Békásmegyeren?

2016. május 27., 12:37

Június első hétvégéjén kezdetét veszik a Szolgáltatóház járdáinak, folyosóinak felújítási munkálatai is Békásmegyeren, a TÉR_KÖZ projekt részeként.

Mi épül itt?

A fővárosi TÉR-KÖZ városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda- Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra fekvő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, már tavaly átadásra került az új idősek klubja a tér északi felén fekvő Szolgáltatóházban, és sor kerül a teret körülvevő parkolók felújítására,
zöldfelületi rehabilitációjára is.

Békásmegyer_Tér_KÖZ 20160527

Milyen korlátozásokra lehet számítani a közeljövőben?

Június első hétvégéjén kezdetét veszi a Szolgáltatóház járdáinak, folyosóinak felújítási munkálata is. Annak érdekében, hogy az itt található üzleteknek a lehető legrövidebb ideig kelljen zárva tartaniuk, a kivitelező három ütemben, hétvégenként hajtja végre az aszfaltozással járó munkálatokat. Fontos információ, hogy az egyes ütemekben a munka két nap alatt elvégezhető, és ebből a két napból az üzleteknek csak egy napon kell zárva tartaniuk. Először a régi aszfaltfelület kerül elbontásra, ez idő alatt a boltokba való be- és kijutás – kényelmetlenségek árán, de – lehetséges lesz, a boltoknak tehát nem kell zárva tartaniuk, a vásárlók számára elérhetőek lesznek. Ezt követi az új aszfalt leterítése, ami egy időre mindenképpen szükségessé teszi a boltok bezárását.

A három ütem az alábbiak szerint alakul:

Békásmegyer_Tér_KÖZ 20160527_2

Az aszfaltozással párhuzamosan megindul a fákban gazdag belső tér térkövezése is. Az ezzel járó munkálatok ideje alatt az üzletek a folyosókon keresztül folyamatosan megközelíthetőek lesznek, így csak a belső térben szünetel átmenetileg a közlekedés. Megújulnak a Füst Milán utca 2-8., 10-16., és 18-24. alatti társasházak erkélyeinek külső felületei is. A Füst Milán utcai ötszintes lakóház külső homlokzata körülbelül 30 éve nem esett át korszerűsítésen. A társasházak térre néző erkélyeit az időjárás megviselte, elszíneződtek, és a festésük is lekopott. Az önkormányzat saját költségén festeti újra az erkélyeket, hogy azok illeszkedjenek a megújuló közösségi tér esztétikus látványához.