Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Holnaptól ismét látogatható az Óbudai Múzeum és a Goldberger Textilipari Gyűjtemény

2021. május 17., 15:12

Hosszú hónapok zárvatartása után 2021. május 18-tól, keddtől ismét látogatható az Óbudai Múzeum és a Goldberger Textilipari Gyűjtemény. Állandó kiállításaikon szeretettel várják az érdeklődőket.

Az Óbudai Múzeumban (1033 Budapest, Fő tér 1., www.obudaimuzeum.hu) a következő kiállítások tekinthetők meg holnaptól:

 • „Óbuda – egy város három arca” – Várostörténeti kiállítás Óbuda 1000 évéről a középkortól a rendszerváltásig
 • „Játék a városban” – Játéktörténeti kiállítás az elmúlt 130 év emblematikus polgári és szocialista játékszereiről
 • „Templomok a talpunk alatt” – Föld alatti kiállítás a Fő tér középkori templomairól

A Goldberger Textilipari Gyűjteményben (1036 Budapest, Lajos utca 136-138., www.textilmuzeum.hu) pedig „A Goldberger…” – A Goldberger család és a világhírű textilgyár történetét bemutató interaktív kiállítás látható.

Mindkét múzeumban a következő szabályok vonatkoznak a látogatásra:

 • A 2021. május 1-jén hatályba lépett 194/2021. (IV.26.) Kormányrendelet értelmében az Óbudai Múzeumot és a Goldberger Textilipari Gyűjteményt csak koronavírus ellen védett személyek, valamint a felügyeletük alatt álló, 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják.
 • Az Óbudai Múzeumba, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjteménybe kizárólag védettségi igazolvány és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet belépni. A belépési jogosultság ellenőrzése a recepción történik, amely során a múzeum személyes adatokat nem rögzít. Kérjük, segítsék az ott dolgozók munkáját azzal, hogy igazolványaikat a jegyváltás során bemutatják!
 • A látogatás során továbbra is kérik a szájat, orrot eltakaró maszk viselését, valamint a 1,5 méteres biztonságos távolság betartását.
 • A múzeum bejáratánál és az intézmény több pontján elérhetők kézfertőtlenítők, kérjük, használják ezeket belépéskor és a látogatás során.
 • A recepción készpénzes és kártyás fizetés is lehetséges, de javasolják a bankkártya használatát.
 • Az egyes kiállítóterekben egyszerre csak korlátozott számú látogató tartózkodhat (maximum 15-20 fő), az ezen felül érkező látogatóknak előfordulhat, hogy várakozniuk kell belépés előtt.
 • Beltéri programok, tárlatvezetések, előadások, múzeumpedagógiai foglalkozások megtartására további rendelkezésig nincsen lehetőség, a kiállítások csak egyénileg tekinthetők meg.
 • Szabadtéri programjaikon, városi sétáikon szintén csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet részt venni. Ennek bemutatása a séta kezdetekor, a Múzeum recepcióján történik.
 • Csoportokat (felnőtt vagy diákcsoportok max. 15 főig) kizárólag előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni. Ennek hiányában a múzeumi terek telítettségétől függően léphetnek be a csoportok a múzeumba. A múzeum kéri, hogy a látogatást megelőzően minimum egy héttel jelezzék a csoport érkezését a 06 1 250-1020-as telefonszámon, vagy a titkarsag@obudaimuzeum.hu e-mail címen.

További információ: +36 1 250 1020 vagy www.obudaimuzeum.hu és www.textilmuzeum.hu.

Az Óbudai Múzeum és a Goldberger Textilipari Gyűjtemény köszöni a látogatók együttműködését, és szeretettel vár mindenkit a kiállításokon!