Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Huszti úti Gyerek KönyvMegálló örökbefogadója: Rutkai Bori Banda

2015. május 23., 08:10

A 2012-től működő Óbudai KönyvMegállók projekt indulása óta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a KultúrMontázs Civil Egyesület összefogásában összesen 6 állandó és egy minden évben a Sziget Fesztivál idejére felállított KönyvMegálló létesült, ebből a Máltai játszóterekkel összefogva igazi újdonságként az múlt évig két Gyerek KönyvMegállót is felállítottak a kerületben. 2015. május 29-én 15 […]

A 2012-től működő Óbudai KönyvMegállók projekt indulása óta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a KultúrMontázs Civil Egyesület összefogásában összesen 6 állandó és egy minden évben a Sziget Fesztivál idejére felállított KönyvMegálló létesült, ebből a Máltai játszóterekkel összefogva igazi újdonságként az múlt évig két Gyerek KönyvMegállót is felállítottak a kerületben.

2015. május 29-én 15 órakor újabb Gyerek KönyvMegállót adnak át a Huszti úti Máltai játszótéren. A KönyvMegálló projekt egyik legfontosabb eleme mindig a gyerekek elérése, hiszen többek között a jövő nemzedékének való mintaátadás a feladata. A Dr. Szent-Györgyi Albert Általános iskola tanulói – akik rendszeres könyvtárlátogatók, és nagy szerepet vállaltak a könyvgyűjtésben – segítik idén Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármesterének feltölteni az új Gyerek KönyvMegállót.

A Huszti úti Gyerek KönyvMegállót a Rutkai Bori Banda „fogadja örökbe” majd koncertet adnak az átadóra összegyűlt gyerekeknek. Bár nagyon sok fellépésük van, egyértelmű volt, hogy a KönyvMegálló örökbefogadására szakítanak időt, hiszen Rutkai Bori is nagyon jó kezdeményezésnek tartja a Gyerek KönyvMegálló projektet. „Jó dolog áramoltatni a könyveket, mindenki számára elérhetővé tenni az olvasást, visszacsempészni a gyerekek életébe a meséket, a mesekönyveket.”

Gyerek KönyvMegálló plakát