Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

I. Óbudai Gasztrohetek: 2016. szeptember 11 -25.

2016. szeptember 10., 13:35

A közel két hetes időszak alatt gazdag kulturális ajánlat és 11 kerületi vendéglátóhely különleges kínálata várja a látogatókat.

Óbuda történelmi, kulturális és sportturisztikai attrakciói mellett hangulatos tereiről, nagyszerű vendéglátóhelyeiről is híres. Ahogyan a helyi műemlékek és innováció tökéletes harmóniában alkotnak izgalmas egységet, éppen úgy az egyszerre megtalálható hagyomány és a legújabb trendek is csábítóvá teszik a kerület gasztronómiai kínálatát. Városrészünkben Krúdy törzshelyétől a Duna parti teraszokon át az újhullámos kávézókig számtalan kisvendéglő, kerthelyiség, exkluzív étterem megtalálható, minden alkalomhoz találhat vendégszerető házigazdát. Az Óbudai Turisztikai Egyesület hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. Óbudai Gasztroheteket, amely tematikája ezúttal a bor.

osz-a-krudy-negyedben_2016_09_17_1

 

aquincumi-muzeum-meghivo1A közel két hetes időszak alatt gazdag kulturális ajánlat és 11 kerületi vendéglátóhely különleges kínálata várja az ide látogatókat, melyekről az Óbudai Turisztikai Egyesület által kiadott információs füzetből, illetve a www.obudatour.hu honlapon tájékozódhatnak. Az információs füzet fő terjesztési pontjai a Fő tér 2. alatt található Esernyős, illetve a résztvevő vendéglátóhelyek.  A Gasztrohetek nyitó eseménye a szeptember 11-én az Aquincum Múzeumban megrendezésre kerülő Vinalia borünnep. A patinás Krúdy-negyed szeptember 17-én az Ősz Óbudán című programmal adózik a borkultúrának. Végezetül pedig a három napig tartó, immár hagyományos Óbudai Bornapok zárja az Óbudai Gasztrohetek rendezvénysorozatát, szeptember 23-25-én.

obudai-bornapok-ivA résztvevő vendéglátóhelyek:

Fellini, Esernyős, Gázlámpa, Kobuci, ÚjSipos, Harapó Mókus, Aquincum Hotel, Mókus Sörkert, Rozmaring, Pastrami, Stelázsi.

Kóstoljon bele a szüreti ízekbe Óbudán, látogasson el törzshelyeire és fedezzen fel új kedvenceket!