Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén nyáron is folytatódik az óvodák felújítása

2019. május 14., 12:47

A korábbiakhoz hasonlóan, jelentős keretösszeget biztosít 2019-ben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kerületi óvodák korszerűsítésére, így idén összesen 11 óvoda 26 épületében lesznek korszerűsítések.

Már csak néhány hét és elkezdődik a kerületi óvodák idei felújítása. A beérkezett igények és a helyszíni műszaki felmérések alapján összeállított ütemterv szerint a munkálatokat az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. javarészt a nyári időszakban, az intézmények néhány hetes leállása során végzi.

A legnagyobb fejlesztés 2019-ben az Óbudai Mesevilág Óvoda tagintézményeiben, több mint 24 millió forintos ráfordítással valósul meg. Ennek során a nyílászárók cseréje mellett mosókonyha és mosdóhelyiség felújításra, valamint csoportszobák tisztasági festésére kerül sor.

A Pitypang Művészeti Óvodában folytatódik a tavaly elindított nyílászárócsere-program, emellett megújul az egyik vizesblokk is. Az intézményben idén tisztasági festés és csoportszoba felújítás is lesz.

Míg az Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvodájában felújítása során ebben az évben a nyílászárók cseréje kapja a főszerepet, a rendelkezésre álló keret az egyik vizesblokk felújítását, valamint a Törzs utcai épületben az étellift cseréjét is lehetővé teszi.

Tavaly az Ágoston Művészeti Óvodához tartozó Kastély Tagóvoda egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a Belügyminisztérium támogatásával jelentős korszerűsítésen esett át. Ebben az intézményben a legjelentősebb fejlesztés idén a Váradi utcai épületben zajlik. Itt a melléképület felújításával és a vizesblokk kialakításával a jelenlegi funkcionális lehetőségek nagymértékben bővülnek.

Az Óbudai Vackor Óvoda tagóvodái közül a felújításban idén a Mókus Tagóvoda érintett. Itt egy csoportszoba burkolata, valamint egy vizesblokk újul meg.

Az Óbudai Almáskert Óvoda Szérűskert utcai épületeiben a folyosói PVC padlóburkolatok cseréjére, valamint az egyik vizesblokk felújítására kerül sor.

Az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai épületében a tornaszoba burkolata az elmúlt évek során megérett a cserére, emellett a Váradi Sándor utcában a mosókonyha felújítása és árnyékoló szerkezet felszerelése is szükségessé vált. A munkálatokat az Óbudai Vagyonkezelő szintén a nyári felújítás során végzi majd el.

A felsoroltakon kívül az Óbudai Százszorszép Óvoda Reménység utcai épületében nyílászárók cseréje, az Óbudai Gyermekvilág Óvoda két épületében burkolatcsere, a Gyermeksziget Montessori Óvodában vizesblokk felújítás, a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda két épületében pedig vizesblokk felújítás és nyílászáró csere valósul meg.