Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is elindul a főváros “Égig érő fű” pályázata, az udvarzöldítési program

2021. november 5., 12:17

A Fővárosi Önkormányzat fontos célkitűzése a város zöldítése és a zöldfelületek növelése, ezért a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén újra udvarzöldítési pályázatot hirdet “Égig érő fű” címmel társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére.

Bardóczi Sándor főtájépítész szakmai irányításával, Égig érő fű címmel tavaly indította útjára a főváros az első udvarzöldítési pályázatot.

A belvárosi kerületek zöldfelületeinek növelése a sűrű úthálózat és a sűrű beépítettség miatt komoly kihívás, ugyanakkor nem mondhatunk le a növények által biztosított számtalan pozitív, a városi életminőséget és az ökológiai egyensúlyt javító, a klímaváltozás következményeit ellensúlyozó hatásról.

Legyen szó hőmérséklet-szabályozásról, pormegkötő kapacitásról vagy egyszerűen egy szépen, igényesen beültetett udvar, kert nyújtotta esztétikai élményről.

Az első évben háromszoros túljelentkezés volt a pályázat iránt, ezért a Fővárosi Önkormányzat idén is meghirdeti a lehetőséget.

A rendelkezésre álló keretösszeg 30 millió forint, amelyből pályázatonként 800 ezer és 2 millió forint közötti összeget lehet vissza nem térítendő támogatásként elnyerni.

A támogatás belső udvarok felújítási és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. március 3.

Bővebb információ és jelentkezés: Égig érő fű pályázat

 

Belvárosi bérház zöld udvara

Zöld belső udvar