Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is folytatódik a korcsolyaoktatás az iskolákban

2016. október 29., 08:00

Bús Balázs polgármester kezdeményezésére Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ingyenes korcsolyaoktatást szervez a kerületi fenntartású iskolákba járó diákok részére.

A program harmadik szakasza szeptemberben indult, amelynek első részében 2. osztályos tanulók vettek részt a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az oktatások 11 héten keresztül, heti egyszeri alkalommal, kedd, szerda, csütörtöki és pénteki napokon valósulnak meg az óbudai Gepárdok Jégcsarnokban. A program idei szakasza december 2-án zárul.

A harmadik szakaszban a Fodros Általános Iskola és az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai vehetnek részt.

Az oktatás célja az, hogy a gyerek játékos feladatok segítségével megtanulják a biztonságos és körültekintő korcsolyázás alapjait. A gyerekek a foglalkozások alatt elsajátítják, hogy a csúszós felületen hogyan irányítsák a korcsolyájukat, lökjék el magukat, fékezzenek, vagy éppen álljanak fel esés után. Minden csoporttal két, esetenként három edző dolgozik20160913_111547. A mozgás ezen formája alatt kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, amely más sportok megtanulásában is nagy segítséget jelenthetnek. Az oktatás 40-45 perces.

A program által felölelt időszak lehetőséget nyújt a korcsolyázás alapjainak elsajátítására. Bízunk benne, hogy ennek a programnak is nagy sikere lesz, sok gyermeknek szerezhetünk élményeket ezen  a méltán népszerű télisport elsajátításával.