Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is folytatódnak az ingyenes szűrőprogramok

2016. február 8., 15:18

A Szent Margit Rendelőintézet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az idei évben is megrendezi Egészségkörút Óbudán programsorozatát, melyet az egészségmegőrzés jegyében 2014-ben indított útjára.

Az egészségtudatos magatartásra ösztönzés, a preventív gyógyítás minden egészségügyi szolgáltató fő célkitűzései között szerepel. Célunk, hogy az egészségben eltöltött életévek számának növekedésével hozzájáruljunk Óbuda, ezáltal közvetve Magyarország lakosságának megelégedéséhez.

Az idei évben a Szent Margit Rendelőintézet szakemberei tíz alkalommal szerveznek ingyenes egészségügyi szűréseket a kerület nyolc különböző pontján, a szakrendelőkben és a közösségi házakban. Első alkalommal február 27.-én 09.00 órai kezdettel, a Vörösvári úti Szakrendelőben (Vörösvári út 88-96.) várják az érdeklődő lakosságot. Ingyenes vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint mérés, nőgyógyászati szűrés, kardiológiai-, szájüregi és urológiai szűrés mellett anyajegyszűrés és csontsűrűség vizsgálat is egyaránt szerepel a programban. Az eseménnyel kapcsolatos további részletes információkat a kihelyezett plakátokon olvashatnak.

DSC_0018

Azok között, akik az Egészségkörút Óbudán ingyenes szűrésein részt vesznek, értékes, az egészségmegőrzéshez hozzájáruló ajándékokat sorsolunk ki.