Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is lehet jelentkezni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatra

2021. október 5., 15:18

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az Innovációs és Technikai Minisztériummal együttműködve nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan, illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

A felsőoktatási hallgatók számára a BURSA-2021 “A”, a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára pedig a BURSA-2021 “B” pályázat érhető el.

A Bursa Hungarica „A” típusú ösztöndíj pályázati feltételei (két tanulmányi félévre pályázható):

  • állandó lakóhely a harmadik kerületi önkormányzat területén;
  • hátrányos szociális helyzet;
  • felsőoktatási hallgatói jogviszony igazolható megléte (a pályázati kiírásban részletezett feltételeknek megfelelően).

A pályázat benyújtásának módja és határideje

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges.

A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva az önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

A pályázatot papír alapon (nyomtatott formában) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján kell benyújtani.

A pályázat benyújtásának határideje:  2021. november 5.

Cím: 1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.

Nyitvatartás:
Hétfő: 14–18 h
Kedd: nincs
Szerda: 8–12 h
Csütörtök: 12–18 h
Péntek: 8–12 h

További információ a www.emet.gov.hu (Bursa Hungarica) honlapon található, illetve az önkormányzat Köznevelési és Kulturális Főosztályán kérhető a 06 1 437-8614-es telefonszámon Szathuryné Ruszthi Nóránál.

A további részletekről, illetve a Bursa Hungarica „B” típusú ösztöndíj pályázati feltételeiről és a pályázatok kötelező mellékleteiről a letölthető pályázati kiírásban lehet tájékozódni.