Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is lehet jelentkezni a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre

2020. június 10., 12:01

Magánszemélyek pályázatait várják idén a Virágos Magyarország elnevezésű, évtizedes hagyományokkal rendelkező környezetszépítő versenyre, melynek során virágos balkonok és előkertek mérik össze szépségüket.

Az idei megmérettetés célja, hogy a szervezők megmutassák, milyen szépek az ország balkonjai és előkertjei, és milyen sokan tesznek honfitársaink azért, hogy saját környezetük szebb és vonzóbb legyen. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem a helyi közösségek és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják hazánk legrégebbi, és egyben legnépszerűbb környezetszépítő versenyére.

Pályázni összesen 6 db balkonkerti vagy előkerti fotóval és egy, legfeljebb 400 karakteres leírással lehet 2 kategóriában: „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”. A pályázati anyagokat július 1-jéig várják a palyazat.viragosmagyarorszag.hu weboldalon a regisztrációt követően.

A verseny eredményhirdetése során nemcsak a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek beküldői kapnak értékes kertészeti utalványokat, de a közönség kedvencei is elismerésben részesülnek.