Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is sokan neveztek a kerületi karácsonyfa-díszítő versenyre

2018. december 4., 12:49

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat idén is meghirdette a nagy népszerűségnek örvendő karácsonyfa-díszítő versenyt. A kerületi óvodások és iskolások által ékesített fák rászoruló családok otthonát szépítik majd az ünnepen.

Huszonnégy kerületi óvodás és iskolás csoport jelentkezett a sok évi hagyománnyal rendelkező karácsonyfa-díszítő versenyre. Az Advent Óbudán rendezvényhez kapcsolódó programot minden évben nagyon várják már a gyerekek, akik pedagógusi, óvónői segítséggel saját kezűleg készítik és díszítik a fenyőket.

Ebben az évben a III. kerületi Csodák Palotája is csatlakozott a programhoz. Felajánlásukban a győzteseket szeretettel várják a III. kerületi Csodák Palotájában. „Az iskolai témanapokhoz kötődően egy szuper programmal szeretnénk megjutalmazni a legszebb fát készítő csoportot. A Csodák Palotája játékai már 4-5 éves kortól élvezhetők a kicsik számára. A Csodák Palotája azonban nem csak a játékról, a természettudományok játékos megismeréséről is szól, így a fizika, kémia, biológia tanárok, osztályfőnökök akár kihelyezett órát is tarthatnak itt” – tájékoztatott a díj felajánlója.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata − az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ közreműködésével − a gyerekek által pompába öltöztetett karácsonyfákat még a karácsonyi ünnepnapok előtt eljuttatja a rászoruló családokhoz.

FRISSÍTÉS:

Pénteken kihirdették a karácsonyfa-díszítő verseny nyerteseit, a következők bizonyultak a legszebbnek:

3.helyezés:

óvoda:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Óbudai Vackor Óvoda Süni csoport

Iskola:

Észak-Budapesti Tankerületi központ Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Szellő utca Felső tagozat

2. helyezés:

óvoda:

Óbudai Almáskert Óvoda Maci csoport

iskola:

Budapest III. Kerületi Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola 2.A és 4.D

1. helyezés:

óvoda:

Gyermeksziget Montessori Óvoda – Mosolygó Tag Óvoda Pillangó csoport

Óbuda Legszebb Karácsonyfája:

Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 4.A

Az ő nyereményük egy osztálykirándulás a Csodák Palotája egyik témanapjára.