Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén is sokan neveztek a kerületi karácsonyfa-díszítő versenyre

2018. december 4., 12:49

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat idén is meghirdette a nagy népszerűségnek örvendő karácsonyfa-díszítő versenyt. A kerületi óvodások és iskolások által ékesített fák rászoruló családok otthonát szépítik majd az ünnepen.

Huszonnégy kerületi óvodás és iskolás csoport jelentkezett a sok évi hagyománnyal rendelkező karácsonyfa-díszítő versenyre. Az Advent Óbudán nagyrendezvényhez kapcsolódó programot minden évben nagyon várják már a gyerekek, akik pedagógusi, óvónői segítséggel saját kezűleg készítik és díszítik a fenyőket.

A versenyre nevezett fákat december 11-től az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont (Fő tér 2.) udvarán tekinthetik meg az érdeklődők.  Az óvodák és iskolák munkáit külön jutalmazza a zsűri.

A karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetése és a nyeremények ünnepélyes átadására advent harmadik hétvégéje előtti pénteken, december 14-én, 16.00 órai kezdettel kerül sor a Fő téren. Itt derül ki, melyik óvodás vagy iskolás csoport karácsonyfája érdemli ki az Óbuda Legszebb Karácsonyfája elismerést.

Ebben az évben a III. kerületi Csodák Palotája is csatlakozott a programhoz. Felajánlásukban a győzteseket szeretettel várják a III. kerületi Csodák Palotájában. „Az iskolai témanapokhoz kötődően egy szuper programmal szeretnénk megjutalmazni a legszebb fát készítő csoportot. A Csodák Palotája játékai már 4-5 éves kortól élvezhetők a kicsik számára. A Csodák Palotája azonban nem csak a játékról, a természettudományok játékos megismeréséről is szól, így a fizika, kémia, biológia tanárok, osztályfőnökök akár kihelyezett órát is tarthatnak itt” – tájékoztatott a díj felajánlója.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata − az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ közreműködésével − a gyerekek által pompába öltöztetett karácsonyfákat még a karácsonyi ünnepnapok előtt eljuttatja a rászoruló családokhoz.