Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Idén már másodjára rajtolt el az Óbudai Futófesztivál

2015. szeptember 7., 17:32

Gyerekeknek és családoknak szóló távokkal, valamint gazdag színes programokkal várta a mozogni vágyókat a Szabadidő, Szeretem! programsorozat első őszi állomása. Videó a cikkben.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnak elsődleges célkitűzése a “Mozgásban a város” ars poetica szerint, hogy a sport valamennyi társadalmilag hasznos funkciója érvényesüljön. Jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben, az ifjúság nevelésében, a szabadidő hasznos és aktív eltöltésében. 2015-ben a szlogent megtartva a legnépszerűbb eseményeinket megduplázta a Szervező Óbudai Sport Kft., Az Óbudai Futófesztivál idei második, őszi rendezvényét 2015. szeptember 6-án tartották a Pünkösdfürdői gáton.

2015. 09. 06. Óbudai Futófesztivál II. Pünkösdfürdő AI_06Az őszi fesztiválon a meglévő három táv még két távval egészült ki, így összesen öt távon – 500 m, 1000 m, 2015 m, 7 km, félmaraton – lehetett a rajtvonalhoz állni. A rövidebb távokon a szervezők célja volt a gyermekeknek minél több lehetőséget adni. Akinek energiatartaléka és kedve volt a Mini a Midi, vagy a Családi futamon is rajthoz állhatott. A gyerekeknek óriási élményt nyújtott, hogy a családdal együtt tehették meg a távokat, valamint az, hogy az 500 m, 1000 m és 2015 m távokon érmet kaptak.

Akik nagyobb kihívásra vágytak, választhatták a hosszabb távokat. A példamutatás nagyon fontos, ezért minden esetben a tömegsport mellett elkötelezett, komoly eredményeket elért sportolók indították a futamokat. Megszólaltatta a rajtot jelző dudát többek között Vaskuti István olimpia bajnok, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Paksy Tímea 9-szeres világbajnok és 10-szeres Európa-bajnok kajakozó, Tóth Tamás úszó, kétszeres ezüstérmes paralimpikon, Ispánki Zoltán ultrafutó és Volentér Balázst gokart versenyző.

Rengeteg értékes ajándék talált gazdára, a távokon összesen 42 díjazott kategória szerepelt. Sokan éltek a versenyközpont szolgáltatásaival és vették igénybe az ingyenes masszázst, egészségügyi szűrővizsgálatokat, sporttanácsadást valamint a sárkányhajózás adta közös evezés élményét – igazi fesztiválhangulat volt a Pünkösdfürdői gáton vasárnap.

Az óbudai sportrendezvényeken rendre több ezer látogatót és sportolót sikerül megmozgatni. Ezúttal is minden korosztály talált magának színvonalas programokat. Az óbudai lakosok szeretnek sportolni és nyitottak a szabadidős programokra, ezt bizonyítja az idei második Futófesztivál 1700 résztvevője és további sok száz érdeklődője, szurkolója, akik maradandó sportélmény szereztek.2015. 09. 06. Óbudai Futófesztivál II. Pünkösdfürdő

Az eseményről további képek az Óbudai Sport Kft. facebook oldalán láthatóak, a félmaratoni táv időeredményei pedig a www.obudasport.hu weboldalon találhatóak meg.

Az Óbuda Média tudósítása az eseményről: