Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Hangolódj rá! – Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt!

2020. december 15., 10:24

A téli szünetet követő egyeztetések és a szép számmal érkező alkotói kérések miatt a szervezők a “Hangolódj rá” program jelentkezési határidejét két héttel meghosszabbították, a zenei alkotásokat 2021. január 31-ig várjuk!

Óbuda hagyományos programjai közé tartozik a „Hangolódj rá!” – ifjúsági hangverseny, melyen középfokú tanulmányaikat folytató diák muzsikusok kapnak lehetőséget tehetségük kibontakoztatására, művészetük bemutatására a nagyközönségnek. A koronavírus-járvány ezt a kedvelt programot is az online térbe tereli, ám a szervezők bíznak abban, hogy az új köntösbe öltözött hangverseny, akár új hagyományt is teremthet. Felhívásunk minden zenélni tudó és szerető 3. kerületi középiskolásnak és az őket támogató szülőknek, pedagógusoknak, mentoroknak szól! Hangolódjunk rá!

A hagyományosan év elején megtartott koncert program 2021-ben digitális formában jelenik meg az önkormányzat hivatalos médiacsatornáin, hogy a középiskolás  muzsikusok rendhagyó módon bár, de jövőre is megmutathassák magukat a közönségnek.

Arra biztatunk minden zenét kedvelő és zenélni tudó diákot, diákokból álló zenekart, kórust, hogy készítsenek produkciójukról videófelvételt, melyet összevágunk, és egységes formában mutatunk be a közönség számára.

Amit várunk:

Téma:

  • életigenlő, bizalommal jövőbe tekintő vagy összegfogásról, összetartozásról, közösség erejéről és barátságról szóló zeneművek feldolgozását várjuk akusztikus hangszeres vagy kórus adaptációban

Forma:

  • fekvő formátum, 16:9-es képarány, legalább 720p felbontás
  • mp4, mpeg4 vagy mov fájl
  • minimum 5-8 perces hosszúságú

Az örömzenélésen és a produkció bemutatásán kívül célunk, hogy a fiatalok közreműködésével olyan hangversenyt tudunk megalkotni, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer lakóinak jó hangulatához, örömteli szórakozásához.

A hangversenyben való részvételért minden diáknak három közösségi szolgálat pontot ajánlunk fel!

Produkcióval jelentkezni ezen a nyomtatványon lehet.

A felvételeket, valamint a jelentkezési lapot erre a linkre várjuk:

https://drive.google.com/drive/folders/10ZBSbme6wVVX2h6tsTkwJDGBumJv8sdZ?usp=sharing

Jelentkezési határidő: 2021. január 31.

Felmerülő kérdés, észrevétel, vagy javaslat esetén  Galyas-Pataki Ágnes ifjúsági referens áll rendelkezésre a  gpataki.agnes@obuda.hu  email címen.

 

Bízunk benne, hogy a rendhagyó forma sok középiskolás fiatalt inspirál majd a muzsikálásra, mi pedig szeretettel várjuk a produkciójukat!