Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Így épül egy valódi közösségi tér – Félidőben a Holdudvar park újjáélesztése

2019. január 21., 10:05

Félúton jár az óbudai Holdudvar park felújítása. A panelek között megbúvó térből a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának is köszönhetően egy modernebb, szebb, és sokfunkciós terület jön létre, amely sokat javíthat az itt lakók életminőségén.

Bécsi út – Váradi utca – Vörösvári út – Ágoston utca által határolt park fejlesztésének ötlete először 2015-ben merült fel, a közösséget is bevonó tervezési folyamat végére készült el az a koncepcióterv. A park megújulásának koncepciója az volt, hogy lehetőség szerint minél több zöld felület maradjon, és ugyanígy változatlan legyen a dombos, plasztikus jelleg is. A növényzet felfrissítése szükséges, néhol ritkítása, tisztítása, hogy átláthatóbb, könnyebben tisztán tartható legyen a park.

A játszótér nagyobb területen, magasabb kerítéssel és kreatív játékokkal kerül majd kialakításra, és az új park szélesebb korosztályra is gondol, például a tinédzsereknek szóló rész kialakításával. A sport területe más helyre kerül, hogy védettebb, intimebb legyen, kiegészülve új elemekkel és egy, a park szinte teljes területét körbefogó futókörrel. A csúszdapark is megújul, egy új központi terület alakul ki, vizes elemmel és új színpaddal együtt. Mindezeket a funkciókat kiegészítik a pihenésre szánt területek, például a plázs jellegű pihenőkert és a pihenősétány.

Már látható az új futókör, valamint új padok, szemetesek, néhány újonnan ültetett fa sejteti már a park megálmodott jellegét. A tervek szerint nyárra befejeződik az építkezés, de addig is majd tavasszal egy gyermekrajz pályázat keretében az építkezés területét szabadtéri kiállítótérré varázsolják a gyerekek rajzaikkal.

Forrás: 061.hu