Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Illegálishulladék-lerakatot számoltunk fel – Vigyázzunk kerületünk és bolygónk tisztaságára!

2021. április 22., 09:12

Munkatársaink illegálishulladák-lerakóhelyet számoltak fel kerületünkben, Mocsárosdűlőn. A helyszínen járt dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is. Tekintsék meg helyszíni videónkat.

Munkatársaink harminc köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze, ezúttal a Mocsárosdűlő szép, természeti értékekben gazdag területét tisztították meg. (Videónkat a cikk végén tekinthetik meg.)

„Nagy munka kerületünkben rendet és tisztaságot tartani, különösen úgy, hogy jelentős mennyiségű szeméttel szennyezik közterületeinket – mondta dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere a helyszínen, a Föld napján szervezett takarításon. – Elkötelezett munkatársaink egész évben azon dolgoznak, hogy rendezett, tiszta kerületben élhessünk. De ez csak akkor fog sikerülni, ha valamennyien óvjuk otthonunk környezetét, ezzel bolygónkat is.”

Rácz Ferenc Péter, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Biztonságszervezési és Üzemeltetési Főosztályának vezetője és kollégái a tavalyi év végén tettek javaslatot az illegálishulladék-lerakó helyek felmérésére, ezt követően önkormányzatunk felkarolta a kezdeményezést.

Az idei évben ez már a tizenhetedik helyszín, ahol illegálisan lerakott szeméthalmot számolnak fel a kerületben. 2021-ben munkatársaink eddig összesen 350 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze közterületen.

„A mai takarításkor kommunális és veszélyes hulladékot is találtunk vegyesen, szétválogatjuk, és úgy visszük a megfelelő gyűjtőhelyekre – mondja Rácz Ferenc Péter. – Minden, illegálisan lerakott szemét keletkezési helyének igyekszünk utánajárni. A hulladékok között talált számla, könyvelési anyag, megcímzett boríték, mind-mind nyomravezető lehet. Ha sikerül beazonosítanunk, kitől származik, feljelentést teszünk környezetkárosításért a kerületi rendőrkapitányságon. Ebben az évben már tizenegy alkalommal került erre sor.”

Köszönjük munkatársaink kitartó munkáját! Segítsük őket abban, hogy tiszta, rendezett legyen a harmadik kerület. Ennek volt szép példája az az április 10-i, 11-i akció is, amikor civil összefogással szemétgyűjtést szerveztek az óbudai erdőkben. Az immár 18. alkalommal megrendezett Föld napi közösségi szemétszedésen 132 önkéntes vett részt, munkájukhoz Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat biztosított kesztyűket és zsákokat, valamint az összegyűjtött szemét elszállítását.

Kérjük, tekintsék meg videós anyagunkat is az illegálisszemét-halom felszámolásáról.