Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Indul a bérlakásfejlesztési program Békásmegyeren – Türelmi időt kapnak az őrzött parkolót használó autósok

2021. december 15., 13:33

Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2019 elején döntött bérlakásfejlesztési koncepció elkészítéséről. A megszűnt ideiglenes piacnak helyet adó, Pünkösdfürdő utca és Hatvany Lajos utca sarkán található, 10 626 négyzetméter alapterületű önkormányzati telekre vonatkozóan egy 291 lakást tartalmazó lakóépület műszaki tervdokumentációja készült el.

Az önkormányzati tulajdonban álló építési telken egy vállalkozó gépjármű-tárolást üzemeltetett, azonban a fejlesztő szerződéskötésével egyidejűleg a vállalkozó szerződését felmondta az Önkormányzat, a bérleti szerződésben rögzített határidővel. Tudomásunk szerint a parkoló (gépjárműtároló) üzemeltetője csak néhány nappal ezelőtt értesítette az autóvezetőket a parkoló 2021. december 15-i megszűnéséről, ezért a III. kerületi Önkormányzat a telket megvásárló fejlesztőhöz fordult, türelmi időt kérve a parkolót használók számára.

Az ünnepi időszakra tekintettel a telek új tulajdonosától 2022. január 4. délelőtt 10 óráig kapott türelmi időt az Önkormányzat, tehát az autók elszállítására és az ideiglenesen kialakított védőszerkezetek bontására kizárólag eddig az időpontig van lehetősége a parkolót használó autósoknak.

Fontos azonban tudni, hogy mivel a parkoló üzemeltetőjének szerződése 2021. december 15. napjával megszűnik, az autók őrzése nem lesz biztosított e napot követően, tehát csak az elszállításra vonatkozik a türelmi időszak.

A parkolót használó autósok részére a Békásmegyeri piac és közösségi tér mélygarázsa nyújthat alternatívát, ahol lehetőség van állandó parkolóhely bérlésére a helyek függvényében, III. kerületi lakosok részére kedvezményes, 20 000 Ft/hó áron. Az ezzel kapcsolatos igényt a piac üzemeltetésért felelős Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóságnál, a info@bekasipiac.hu címen lehet jelezni.

Bővebb információ a bérlakásfejlesztési programról az info@obvf.hu e-mail-címen kérhető.