Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Indul az Aquincum Általános Iskola udvarának felújítása

2019. július 17., 15:42

2019-ben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 100 millió forintot irányzott elő az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A felújítás várhatóan a tervekhez képest korábban, július 19-én kezdődik és október végéig tart.

Az Iskolaudvar Fejlesztési Program keretében 2017-ben a Bárczi Géza Általános Iskola udvarának egy része újulhatott meg, 2018-ban pedig a Szent István Egyetem bevonásával zajlott közösségi tervezés az Aquincum Általános Iskolában.A közösségi tervezés alapján készült koncepcióterv számos eleme valósulhat meg 2019-ben, a nyár derekán induló fejlesztés keretében. Felújításra kerülnek az udvar aszfaltos burkolatai (a zsibongó), rekortán futópálya épül a sportpálya körül, új ivókutak, szemetesek kerülnek ki, külön játszókertet és játékeszközöket kapnak a kisebbek és a nagyobbak. A felújításba sajnos a jelenlegi ütem keretében nem fér bele a kis udvar és az ökokert megújítása, de remélhetőleg a későbbi években, akár pályázati támogatással, ez is meg tud majd valósulni.


A sportpálya fejlesztését nem tartalmazta a terv, hiszen arra egy, az MLSZ által meghirdetett sportpálya-fejlesztési projekt keretében már nyert támogatást az önkormányzat. A tervek szerint 2020-ban megvalósulhat a fejlesztés, amennyiben az önkormányzati önrészen túl sikerül TAO támogatást felajánló, céges partnereket is találni.

Az idei felújítás várhatóan nem fejeződik be az iskolakezdésre, ezért előre is kérjük a szülők megértését és türelmét.
Kérdések esetén az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. az info@obvf.hu címen várja leveleiket.