Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Indul az egyedi különlegességek vadászata!

2018. május 22., 10:45

Júniustól design-piac nyílik a kerületben, az Esernyős udvarán, ahová alkotók és manufaktúrák jelentkezését is várják A havonta megrendezésre kerülő vásáron hazai tervezők egyedi márkáival találkozhatnak az érdeklődők.

Manapság egyre nagyobb reneszánszukat élik a designtermékek, főleg a hölgyek körében  nő a kereslet a hagyományos, kézzel készített, egyedi tervezésű ékszerekre és mindenféle kiegészítőre. Sokan egyenesen design-piacokra járnak, hogy a lakásukba illő dísztárgyakra vadásszanak. Ennek az igénynek próbál a III. kerületben is terepet biztosítani a Fő téri Esernyős legújabb kezdeményezése. Júniustól minden hónapban hazai tervezők egyedi márkái költöznek be a közösségi tér árnyas, fás belső udvarán felállított tervezői piacra, ahol a kerületi vásárlók is kedvükre böngészhetnek.

Az Óbudai Dizájn Pikniken elsőként június 17-én vasárnap 10.00 és 17.00 óra között lehet majd a szívünkhöz legközelebb álló apróságra bukkanni a számtalan termék között. A barátságos hangulatú tervezői eseményen minden tudatos vásárló megtalálhatja a számítását, ha naturális anyagokból összeállított tárgyakat keres. A meghívott kiállítóknak hála csupa különlegességből lehet majd válogatni, aki pedig már beszerezte új kincseit, az Esernyős kávézójában frissülhet fel kávéval, üdítővel és vegándesszerttel, vagy a Gázlámpa Kioszk teraszán ülve fagylaltozhat a gyerekekkel, hiszen akár vasárnap délelőtti családi programnak is ideális lesz az első dizájn piknik.

Mindezzel párhuzamosan az Esernyős szeretné Óbuda-Békásmegyer tervezői közösségét is a kezdeményezés mellé állítani. A szervezők az Esernyős elérhetőségein várják minden olyan alkotó és manufaktúra jelentkezését, amelyek úgy érzik, hogy akár már a következő alkalmakon is szívesen társulnának minőségi termékeikkel az Óbudai Dizájn Piknik kiállítói közé.