Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Információs táblákat helyeztek ki az Óbudai-szigeten sétáltatók számára

2020. április 23., 12:17

Az Óbudai Kutyás Egyesület a kerületi önkormányzattal együttműködve tájékoztató táblákat helyezett ki a Óbudai-szigetre, melyeken a kutyasétáltatókat informálják a járvány idején szükséges óvintézkedésekről.

Az Óbudai-szigeten kihelyezett két tájékoztató tábla közül az egyik a kutyás sétaút elején, a másik pedig az északi végén található. Kérünk minden oda látogató kutyatulajdonost, hogy tartsa be a táblán szereplő óvintézkedéseket a veszélyhelyzet ideje alatt!

Nagyon fontos, hogy kutyasétáltatás közben is mindenki tartsa a 2-3 méter távolságot, és senki ne engedje a kutyákat egymás közelébe. Ne játszanak egymással az állatok, és ne is simogasson most senki idegen kutyát. A szőrükön ugyanis – pont úgy, mint egy tárgy felületén – rajta lehet a vírus. Hazaérkezés után minden kutyatulajdonos mossa meg szappanos vízzel a kutyája tappancsait,  valamin törölje át a szőrét és az orrát is.

Érdemes a kutyasétáltatást is maszkban és kesztyűben végezni, illetve az Egyesület kéri azt is, hogy a szemetet mindenki vigye haza, és otthon dobja ki, valamint természetesen a kutyakakit is szedjék össze.