Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ingyenes iskolai korcsolyaoktatás

2015. szeptember 16., 08:00

A sport területén kiemelkedő helyet foglal el a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelése. Ennek érdekében Bús Balázs polgármester kezdeményezésére az önkormányzat a 2015/2016 tanévtől ingyenes korcsolyaoktatást biztosít a kerületi fenntartású iskolák diákjainak.

A program szeptember első hetén vette kezdetét, amelynek első szakaszában a 2. osztályosok vesznek részt a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az edzések időpontjai 2015.09.07- 2015.11.20 között – 11 héten keresztül, heti egyszeri alkalommal, kedd, szerda és csütörtöki napokon valósulnak meg az óbudai Gepárdok Jégcsarnokban.

A program első szakaszába az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola, az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményei kerültek bevonásra.

A képen a az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak oktatása látható
edzes A képen a az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak oktatása látható

Az oktatás célja nemcsak az alapok elsajátítása és a biztos korcsolyázó tudás megszerzése, hanem az, hogy a gyerekek a játékos feladatokon keresztül megszeressék a sportot. A gyerekek a foglalkozások keretében tanulják meg, hogy a csúszós felületen hogyan irányítsák a korcsolyájukat, lökjék el magukat, fékezzenek, vagy éppen álljanak fel esés után. A csoportokkal két edző foglalkozik, akik első alkalommal felmérik a gyerekek tudását, majd ezt követően kezdő és haladó csoportokban folyik az oktatás. Kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, amely más sportok alapjainak elsajátításában is nagy segítséget jelenthetnek. Az oktatás 40-45 perces, amely során bemelegítéssel, majd minden órán az előzőekben tanultak ismétlésével veszi kezdetét. Ezt követi az új elemek tanulása, majd az órát játékos foglalkozás zárja.

A program által felölelt időszak lehetőséget nyújt a korcsolyázás alapjainak elsajátítására. Bízunk benne, hogy  a programnak, csakúgy mint akár az óvodai úszásoktatásnak is nagy sikere lesz, sok gyermeknek szerezhetünk élményeket e népszerű télisport megismertetésével és megtanításával.