Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ingyenes kerékpár-regisztráció indult Óbudán

2016. szeptember 22., 16:53

Bús Balázs polgármester és Horváth Antal kapitányságvezető sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ingyenes kerékpár-regisztráció indult Óbudán. Az első napon több mint 40 kerékpár adatait rögzítették.

A Nemzetközi Autómentes Napon indult Óbudán az ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság együttműködésében._sba_4624

Az eseményen Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere hangsúlyozta: a III. kerület több szempontból is kerékpárosbarát település. A Polgármesteri Hivatal idén negyedik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Munkahely díjat, ahol a kerékpárral munkába járó dolgozók anyagi támogatásban részesülnek. Szeptember elején minden felső tagozatos diák megkapta a Magyar Kerékpáros Klub és az önkormányzat közös tájékoztató kiadványát a biztonságos közlekedés szabályairól és a kerékpárhasználat lehetőségeiről. A Bike & Breakfast bringásreggeli-sorozat keretében minden hónap utolsó péntekén ingyenes reggelivel várjuk a kerékpárral közlekedőket a kerület két pontján. „A legfontosabb, hogy akik kerékpárral közlekednek, ezt biztonsággal tehessék, és biztonságban tudhassák a kerékpárjukat is, ezért indítottuk a rendőrséggel közösen az ingyenes regisztrációs programot” – mondta Bús Balázs.

_sba_4599Horváth Antal r. ezredes kapitányságvezető kiemelte, hogy a kerület infrastrukturális fejlődésének és a számos önkormányzati sportfelhívásnak köszönhetően egyre több a kerékpáros a kerületben. Azok a kerékpár-tulajdonosok, akik élnek a regisztráció nyújtotta lehetőséggel, jelentősen megkönnyíthetik a kerékpárok azonosítását, illetve megtalálásukkor a tulajdonosához történő visszajuttatást.

_sba_4540A regisztráció során a kerékpárról fotó készül, rögzítik az alvázszámot, valamint a tulajdonos adatai a rendőrség rendszerébe. A vázra sorszámozott matrica kerül, illetve speciális, csak UV fényben olvasható tollal is rögzítik a regisztrációs számot a biciklin.

A Nemzetközi Autómentes Napon szervezett a program volt a kerületi kerékpár-regisztráció első állomása. Az eseményen regisztrálták a Polgármesteri Hivatal dolgozói által, munkájuk során használt kerékpárokat is. Aki úgy gondolja, hogy szívesen regisztráltatná kerékpárját, azok számára jó hír, hogy még számos alkalommal lesz erre lehetőség a kerületben. Az újabb időpontokról és helyszínekről az obuda.hu oldalon és a közösségi csatornákon adunk a későbbiek során tájékoztatást._sba_4582 _sba_4543