Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ingyenes óbudai helytörténeti sétákra hív a Jóbuda csapata

2021. szeptember 11., 09:55

Ebben a szép őszben óbudai sétákra invitál a Jóbuda Közösségi Alapítvány: fedezzük fel együtt kerületünk érdekes helyeit. Az első ingyenes helytörténeti séta a csónakházak izgalmas világába kalauzol szeptember 18-án.

Az Óbuda-Békásmegyeren működő Jóbuda Harmadik Kerületi Közösségi Alapítvány, közismert nevén Jóbuda Közösségi Alapítvány elsősorban helyi adományokból helyi kezdeményezéseket támogat. Céljuknak tekintik, hogy a kerület gazdag kulturális és természeti környezetének megismerésére, valamint az itt élőkkel személyes találkozásokra és beszélgetésekre is lehetőséget teremtsenek.

A Jóbuda Közösségi Alapítvány szeptember közepétől ingyenes helytörténeti sétákra hívja azokat, akik kíváncsiak, milyen volt régen a Római-part, hol volt a titokzatos budai Cigányváros, vagy éppen mit kapott Óbuda Széchenyi Istvántól. A sétákon túravezetők mesélnek a helyi érdekességekről.

Szintén izgalmas őszi kalandnak ígérkezik az alapítvány egyik különleges programja: egy napfelkelteváró hajnali sétát ajánlanak az óbudai Fő tértől a Rómaiig, ahol meleg kávéval, kakaóval és egy kis finomsággal köszöntik a résztvevők a napot.

A szervezett séták időpontjai:

szeptember 18., Csónakházak
október 2., JÓreggelt JÓbuda! Hajnali séta a Római-partra
október 9., Volt egyszer egy Cigányváros
október 16., Óbuda hajógyártásának múltja

A sétákról a Jóbuda Közösségi Alapítvány Facebook-oldalán lesz olvasható bővebb információ.

 

őszi séták