Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ingyenes szünidei étkeztetés a rászoruló gyermekeknek

2017. június 13., 10:23

Idén nyáron is ingyenesen ebédelhet minden III. kerületi, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek, amennyiben a szülő igényli és megrendeli azt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata évek óta megszervezi a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetését. Bár a törvény csak a hátrányos és halmozottan hátrányos kiskorúak esetében teszi ezt kötelezővé, a kerület vezetése fontosnak tartja, és továbbra is biztosítja ezt a lehetőséget minden rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek számára is.

A szolgáltatást formanyomtatványon lehet igényelni a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának Ügyfélszolgálati Irodáján a 2017. június 19. – 2017. augusztus 31. közötti időszakra.

A megrendelt tálcás, melegíthető ebéd, – mely főételből, valamint levesből vagy desszertből, gyümölcsből áll – az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ két telephelyén (1035 Budapest Váradi u. 9-11. vagy 1039 Budapest Kelta u. 5.) vehető át munkanapokon 12-15 óra között.

Az igénybevétel feltétele a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megléte, ezért kérjük, hogy a jogosultág érvényességét mindenki ellenőrizze, és szükség esetén a meghosszabbítása érdekében intézkedjen!

További részletes információk az alábbi telefonszámokon kérhetőek a Szolgáltató Főosztály munkatársainál:

Kittlerné Orosz Valéria – 4378-546
Estók Anikó – 4378-559
Breierné Bugár Judit – 4378-917

A III. kerület vezetése bízik benne, hogy az intézkedés sok család számára nyújt segítséget a nyár folyamán!