Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Irodakonténer a biztonságos parthasználatért

2019. július 12., 09:25

Már számos érdeklődő fordult Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének a Római-parton kihelyezett irodakonténerében dolgozó kollégáihoz. A létesítmény hatékonyabbá teszi a partőrszolgálat munkáját és az ott pihenőknek, sportolóknak is állandó jelenléttel segít a biztonságos parthasználatban.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete 2012 óta a Duna római-parti szakaszán időszakosan hajós szolgálatot biztosít a BRFK Du-na Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal. A hajós szolgálat az elmúlt években is nagy sikereket ért el, tekintettel arra, hogy a terület tavasztól őszig kiemelt területe a városrésznek, a lakosság közkedvelt pihenő-, illetve szórakozóhelye.

A Római-part közkedveltsége miatt az önkormányzat képviselő-testülete az idei évben a felügyelet hajós szolgálatát kibővítette, és létrehozta a partőrszolgálatot. A partőrség részeként a felügyelet főként elektromos kisautóval végzi ezt a munkát, amelyben egy közterület-felügyelő és egy parkőr vesz részt. A partőrség kiterjed a Duna teljes kerületi szakaszára, így a békásmegyeri partszakaszra is.

A szolgálat részeként Bús Balázs polgármester átadott július 3-án egy irodakonténert, amelyet a Római-part, Kossuth Lajos üdülőpart békásmegyeri részén, a Pünkösdfürdő utca torkolatában helyeztek el. Ebben 12 órában teljesít szolgálatot a diszpécser, aki koordinálja a parti és a vízirendészeti járőrök munkáját. A Római-parti járőrszolgálat beindításakor cél volt a környezettudatosság, ez az irodakonténer az elektromos autóhoz hasonlóan teljesen környezetkímélő, mivel napelemekkel biztosítják az áramellátását. Az irodakonténer ügyfélkapcsolati pontként funkcionál, ami a partra látogató lakosság igényeit szolgálja ki. Az ügyfélkapcsolati irodakonténer az év többi szakaszában elkerül majd más, frekventált helyekre is, így kiemelten a lakótelepi részekre.