Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ismét ingyenes korcsolyaoktatás, idén az óvodásokon a sor!

2018. szeptember 28., 08:00

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának jóvoltából ősszel és tavasszal összesen 360 óvodás vehet részt ingyenes korcsolyaoktatáson. Az októberben kezdődő program az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében az Önkormányzat és az Óbudai Hockey Club közötti megállapodásban rögzítettek szerint zajlik majd.

A sport területén kiemelkedő helyet foglal el a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelése. Ennek érdekében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kezdeményezésére a tanterv szerinti testnevelésórák keretein belül 2015 őszétől ingyenes korcsolyaoktatást szervezett a kerületi általános iskolák 2. osztályos diákjai részére.

Idén bővül a már hagyományosnak mondható program: ősszel és tavasszal az óvodák nagycsoportosai vesznek részt a tanfolyamokon! A témában szülői értekezleteket tartanak a kijelölt óvodákban, az előzetes visszajelzések alapján nagy érdeklődés várható.

A képzés 11 héten át heti 1 alkalommal történik. A gyermekeket megfelelő számú óvónő kíséretében erre a célra bérelt kisbuszok szállítják majd a jégpályához, ahol korcsolyabérlési lehetőség biztosítása mellet zajlanak majd az órák. A tanfolyam célja, hogy szakképzett oktatók segítségével a gyerekek megtanuljanak magabiztosan mozogni a jégen. A mozgás ezen formája alatt kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, amely más sportok megtanulásában is nagy segítséget jelenthet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata bízik benne, hogy ennek a programnak is nagy sikere lesz és sok gyermek szerezhet élményeket ennek a méltán népszerű télisportnak az elsajátításával.