Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ismét kerékpár-regisztráció Óbudán

2017. április 10., 12:19

A legközelebbi alkalmakra április 14-én és április 28-án, pénteki napokon kerül sor.

ÓbudánA regisztrációs rendszer tartalmazza a kétkerekűek paramétereit, fényképeit, amivel lopás esetén elősegíthetik azonosításukat, illetve megtalálásukkor a tulajdonosokhoz történő visszajuttatást.
A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai legközelebb 2017. április 14-én, pénteken 9 óra és 13 óra között a Békásmegyeri Rendőrőrsön várják az érdeklődő bringatulajdonosokat.
De annak, aki 2017. április 28-án, pénteken a reggeli kerékpározása során betér a szokásos Fő téri bringás reggelire, ezzel egy időben, 7 óra és 9 óra között szintén alkalma nyílik a kerékpár-regisztrációra.
Hogyan is zajlik a kerékpár-regisztráció?
A kétkerekűek bejegyzéséhez egy adatlapot kell kitölteni a bringatulajdonos személyes adataival, majd fénykép készül a kerékpárról. Ezt követően minden adatot elektronikusan rögzítenek a nyilvántartórendszerbe, a járművekre pedig azonosítómatrica kerül.

 

A regisztrációt a rendőrség végzi, az ehhez szükséges eszközök beszerzése Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg.

Április 28-án folytatódik az Önkormányzat biciklis programja, az ingyenes óbudai bringásreggeli. (Bike & Breakfast) A minden hónap utolsó péntekén megrendezésre kerülő rendezvény egyszerre három helyszínen folyik majd.