Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ismét megrendezik az Óbudai Diákolimpiát

2018. szeptember 17., 08:46

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felkarolja az óbudai diákolimpia és diáksport versenyek szervezését, lehetőséget adva ezzel a kerületi oktatási intézmények diákjainak a megmérettetésekre.

Az elmúlt években jelentős átalakításon ment keresztül a közoktatási rendszer, ami sok változást eredményezett az iskolák életében, kifejezetten nehéz helyzetbe hozva a kerületi diáksport életet.  Ezért az önkormányzat a 2018/2019-es tanévtől kezdődően ismételten felkarolja az óbudai diákolimpia és diáksport versenyek szervezését.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megbízásából az Óbudai Sport Nonprofit Kft. a kerületi diákolimpiai versenyekhez teljes anyagi támogatást biztosít, hogy a kerületi versenyek magas szinten, a lehető legtöbb diák részvételével kerüljenek megrendezésre, továbbá a kerületi kiválóságok képviseljék Óbuda-Békásmegyert a budapesti és országos versenyeken.

A program során a 16 olimpiai és nem olimpiai sportág versenyeit szervezik meg 6 korcsoportban. A lebonyolításban több kerületei sportegyesület is aktívan szerepet vállal, úgy mint a Külker Evezős Klub, Óbudai Fless SE, Óbudai Judo Club, Óbudai Kézilabda SE, Vasas Óbuda, III. kerületi TVE.

A 2018/19-es tanévben az alábbi sportágakban mérhetik össze tudásukat a diákok: asztalitenisz, atlétika, ergométeres evezés, floorball, judo, labdarúgás, kézilabda, kötélmászás, függeszkedés, kosárlabda, sakk, ultimate frizbi, úszás, röplabda, szivacskézilabda, vívás, zsinórlabda.

Az iskolai (tornatermek, sportpályák) és a sportegyesületi létesítményekben (Kaszás Csarnok, TVE sportkomplexum) is számos diáksport rendezvény került és került ezek után is lebonyolításra.

A 2018/19-es tanév első, őszi félévének versenynaptára már elérhető: https://www.obudasport.hu/onkormanyzat/diaksport