Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ismét megrongálták a kerületi párakapukat, az alkatrészek cseréje azonban minden korábbinál nehezebb

2022. augusztus 12., 10:42

Több cikkünkben is beszámoltunk már róla az elmúlt hónapokban, hogy a harmadik kerületi párakapukat rendszeresen megrongálják. A helyzet sajnos nem javult – sőt rosszabb lett, mert már cserére, javításra is alig-alig van lehetősége az önkormányzatnak az általános nyersanyaghiány, azaz a beszerzés nehézségei miatt.

A tegnapi nap folyamán a Szentlélek téri párakapu fúvókáit tették tönkre, amit azonnal jeleztünk munkatársainknak, akik elzárták a vizet, és a mai nap során igyekeznek megjavítani az eszközt – ez azonban az utolsó ilyen lehetőségek egyike.

A Szentlélek téri mellett a Római téri párakapu javítása, ahogy a többi folyamatos karbantartása is azért lesz lassan a lehetőségeinket meghaladó feladat, mert az eszközök és alkatrészek beszerzése minden korábbinál komplikáltabb lett. Az általánossá váló alapanyag- és nyersanyaghiány miatt akár hónapokat is kell várni egy-egy alkatrészre, nyár és hőség viszont most van. Emellett a beszerzési árak is jelentősen megemelkedtek.

Munkatársaink folyamatosan hangsúlyozzák és kérik: mindenki vigyázzon a közösségi tereinkre, a közösen használt berendezésekre és eszközökre, igyekezzenek rendeltetésszerűen használni, hogy még sokaknak sokáig örömük telhessen bennük. Az ilyen extrém meleg nyarakon, mint a mostani, ez különösen fontos lenne.

Becsüljük meg közös értékeinket és az értünk dolgozók munkáját!

Szíves együttműködésüket és megértésüket köszönjük.