Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ismét szemlÉLETFORMÁLÓ beszélgetés – Élelmiszer-pazarlás, húsfogyasztás, környezetvédelem

2021. március 30., 17:16

Holnap, március 31-én 18 órakor ismét izgalmas beszélgetésen vehetünk részt, ha szívügyünk a fenntarthatóság, és úgy gondoljuk, mi magunk is sokat tehetünk érte. A szemLÉLETFORMÁLÓ beszélgetés során ez alkalommal azt járjuk körül, mi is az, amit megeszünk, és hogyan táplálkozhatunk egészségesebben, felelősebben és környezetkímélőbben egy kis tudatossággal.

Mi köze van a környezetvédelemhez annak, amit megeszünk? Mi a valódi ára egy tál ételnek?
Mekkora ökológiai lábnyoma van a húsfogyasztásnak? Miért megy a kukába olyan élelmiszer, ami ehető, miközben a világ számos pontján éheznek?
Ha kíváncsi a válaszokra és még sok más, a témával kapcsolatos tényre, tartson velünk az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Facebook csatornáján a holnap 18 órakor kezdődő beszélgetésen.
Vendégünk lesz a Felelős Gasztrohős Alapítvány, akiknek célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése. A beszélgetés másik szakértő-csapata a Munch.hu, az az ételmentő start-up cég, akik teljes energiájukkal az élelmiszer pazarlás megállításáért küzdenek!

Ha úgy érzi tehet az élhetőbb jövőért azzal is amit megeszik – csatlakozzon az online beszélgetéshez szerdán hatkor.