Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Ismét ünnepelnek a közösségi kertek

2017. augusztus 30., 08:23

A Közösségi Kertek éjszakáján, szeptember 2-án szombaton a Békási Kertben gyerekprogramokkal és közös szalonnasütéssel várják az érdeklődőket.

A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amik nem csak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, de a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt le is hűthetik azt, növelik a biodiverzitást. Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 2-án.

A önkormányzat támogatásával működő Békási Kert programja ITT található.

A kertek idén is változatos programokkal készülnek: lesz koncert, petanque bajnokság, kemenceavató buli, kézműves programok, növényfelismerő játék, és közös főzés is. Várják a kisebb és nagyobb gyerekeket is, szinte minden kertben lesz valami külön program nekik. Az biztos, hogy mindenhol jó lesz a hangulat. A szervezők hulladékcsökkentő kampányt is indítanak: aki tud, érkezzen saját tányérral, pohárral, így minimalizálni lehet a szemetet az eseményen.

A csatlakozó kertek listája és a részletes program megtalálható az esemény facebook-oldalán. A belépés ingyenes, de lehet adománnyal segíteni a kerteket.