Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Itt az újabb rendelet: ingyenesek lesznek éjszakára a parkolóházak

2020. november 21., 21:36

A parkolóházak éjszakai használatát tette ingyenessé egy új kormányrendelet, amelyet Orbán Viktor már alá is írt.

“A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről” – tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Határozat született arról is, hogy a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között.

A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.

Karácsony Gergely a parkolási káoszról

Az ingyenes parkolás járványügyi kockázatai

A kerületi parkolóőrök segítenek a lombgyűjtésben