Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Izgalmas sakkbajnokságon jártunk az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben

2022. március 30., 14:37

A sakkversenyeket lassan egy évtizede rendezik meg intézményünkben. Az idei záróbajnokság is izgalmakban bővelkedő volt, a győzteseknek szívből gratulálunk!

A harmadik kerület élénk sakkéletéből nyugdíjas korú polgáraink sem maradnak ki, az ő közreműködésükkel megrendezett sakkbajnokság döntőjét játszották ma az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Kiskorona utcai központjában. A lassan tízéves múltra visszatekintő sakkversenyek megszervezését és lebonyolítását ezúttal is Guba Miklós sakkedző, az Óbudai Sakkiskola vezetője segítette.

A megjelenteket először Haskóné Alker Annamária intézményvezető köszöntötte, majd dr. Kiss László polgármester is üdvözölte a jelenlévőket, versenyzőket és nézőket. Beszédében kiemelte, mennyire büszke idősklubjaink tagjaira, akik példát mutatnak saját korosztályuknak és a fiatalabb nemzedékeknek is azzal, hogy nem mondanak le az aktív életről, az értékteremtésről, az új kihívásokról és a megmérettetésekről. Felidézte azt is, hogy tavaly vettünk búcsút kerületünk büszkeségétől, Kállai Gábor nemzetközi sakkmestertől és versenybírótól, valamint szintén tavaly búcsúztunk a Pro Óbuda díjas Csom István olimpiai és magyar bajnok sakkozótól és nagymestertől.

A többórás bajnokság végén az alábbi eredmény született:

III. helyezett: Oláh Antal
II. helyezett: Barcza Jenő
I. helyezett: Dr. Tóth Tibor

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek és a nyerteseknek is!

 

sakk_sakkbajnokság_ÓSZSZI

sakk_sakkbajnokság_ÓSZSZI

sakk_sakkverseny