Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Izgalmas új szezonnal készül a Danubia Zenekar

2018. szeptember 29., 08:11

Az idén 25 éves Óbudai Danubia Zenekar repertoárjában Bartók, Dvorak, Liszt, Schönberg és Rachmaniov művei mellett a legnagyobb klasszikusok és a legizgalmasabb zenék csendülnek fel kiváló karmesterek vezénylésével.

Az élményekkel gazdag nyarat lezárva az együttes újult erővel és új tematikával vág neki a 2018-19-es szezonnak. A zenekar az elmúlt évek bevált gyakorlatát viszi tovább, amikor a programok összeállításánál egyszerre érvényesül a zenekar szakmai építése és az új közönségrétegek megszólítása. A zeneművek kiválasztásánál idén kiemelt figyelmet fordítottak a huszadik század azon zseniális alkotóira, akik hagyományosan kevesebb teret kapnak a hazai színpadokon.

Az első koncertre 2018. szeptember 20-án 19:30-tól kerül sor a Zeneakadémián, ahol Hámori Máté vezénylésével Lutoslawski és Bartók concertoit hallgatják a zenekedvelők. A neves koncertteremben ezt követően október 18-án lép fel a zenekar, Azis Sadikovic, a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi karmesterverseny második helyezettje állítja színpadra többek között John Cage, Ives, Elmer Bernstein és Dvořák műveit.

A Zeneakadémián való szereplés mellett a Budapest Music Centerben is folytatódnak a nagy sikerű, három részes zeneszerző portrék, melyeknek állandó házigazdája idén is Eckhardt Gábor lesz. Szeptembertől Handelt, az egyik legnagyobb barokk szerző műveit mutatják be, és az eddigi évek elsöprő közönségsikerének hála az idei évtől két alkalommal lesznek hallhatóak a koncertek, hogy minden érdeklődőnek lehetőséget tudjanak biztosítani az egyedi koncertélmény megtapasztalására.

Újdonságként, “Kalandra fül!” címmel indítanak ifjúsági sorozatot a BMC-ben, melyet elsősorban az 5-12 év közötti gyermekek és családjuk számára jelentenek tartalmas, mégis szórakoztató zenei kikapcsolódást. A sorozat koncertjein olyan nagy sikerű előadások lesznek láthatók, melyek ötvözik a mozgás, az irodalom, a humor és az interakció különféle eszközeit és élményszerű klasszikus zenei beavatásként szolgálnak.

A zenekar erre a szezonra tervezett minden további előadása elérhető az Óbudai Danubia Zenekar weboldalán.