Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Izgalmas programok télen is a Krúdy-negyedben

2016. december 3., 08:40

A Kiskorona utca – Korona tér – Mókus utca – Tanuló utca által határolt területen működő, kultúrával és gasztronómiával foglalkozó intézmények 2013 óta kínálnak közösen is programlehetőséget – ez alkalommal december 4-én vasárnap.

A Krúdy-negyed évzáró eseménysorozatán ismét különleges kulturális és gasztronómiai élményekkel lehetnek gazdagabbak az oda látogatók.
Az Óbudai Társaskörben 11 órától Budapest Ragtime Band zenekar kedveskedik elsősorban gyerekeknek, akik egy délelőtti játékos program keretében ismerhetik meg a ragtime és dixieland műfaját. Egész nap vendégünk lesz a Tweed Run Budapest közössége, akik negyedik alkalommal színesítik programjainkat. Színezőkkel, kvízzel, tweed öltözékekkel, előadásokkal, bemutatókkal várják a látogatókat. 15 órától a Valami Swing zenekar ad koncertet, majd a Pepita Tánciskola jóvoltából meg is tanulhatnak vendégeink swingelni. A nap záró programja a 18 órakor a Krúdy-puzzle című zenés irodalmi est, az összeállítója Szabó Zoltán Attila, aki verseket, zenéket elevenít fel Korponay Zsófiával, Blazsovszky Ákossal és Zöld Csabával Krúdytól a kortárs irodalomig.
A nap folyamán, 11 és 18 óra között az Óbudai Társaskör hangulatos kertjében a kerti karácsonyfa mellett a Társaskör Kávézója és a Kéhli Vendéglő gondoskodik a téli falatokról: forralt borról, sült gesztenyéről, forró teáról és puncsról.
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is egyaránt nyújt programokat a gyerekeknek és felnőtteknek. A kisebbeknek 11 órakor Dani bohóc ad műsort, de egésznap izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozások, mézeskalácssütés és –díszítés, kosztümös fotózás várja a betérőket. E napon a múzeum összes kiállítása ingyenesen látogatható és a kiemelt, jubileumi MKVM 50 című időszaki kiállításán két tárlatvezetés indul 14 és 16 órakor. A napot 17 órakor a Semmelweis Kórus karácsonyi ajándékkoncertje zárja majd.
A Mókus Sörkert szegedi halászlével, gesztenyével töltött sült pulykamellel, asztalt szilvával töltött sertés szűzérmével és bejglivel készül.
Az Óbudai Népzenei Iskolában gyerekprogramokkal készülnek az iskola tanárai és diákjai: karácsonyi énekek tanulásában, közös zenélésben és betlehemes építésében lehet részt venni, de az udvaron töpörtyűsütés, forralt bor és tea is kóstolható. 15 órakor a felvidéki, Gömör megyei vendégeikkel adnak karácsonyi koncertet. A nap folyamán az iskola dudásai és tekerősei a karácsonyi kántálás hagyományit mutatják be a Krúdy-negyed különböző helyszínein délelőtt 11 és délután 19 óra között.
Ingyenes sétakocsikázásra is lehetőség lesz a Krúdy-negyedben.