Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Javában folyik az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvodában a nyílászárók cseréje – A Közösségi Költségvetés 2020 egyik nyertes projektje

2021. március 17., 16:06

Az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvoda is lehetőséget kapott ötmillió forintos fejlesztésre a Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében. A bejárati ajtók és az ablakok cseréjének már neki is fogtak. Mi pedig mutatjuk, milyen volt és milyen korszerű lesz most az óvoda előtere.

Az óbudai Gyermeksziget Montessori Óvoda csapata – akárcsak Maria Montessori, a róla elnevezett világhírű pedagógiai szemlélet elindítója – legnagyobb értéknek tekinti a gyermekek érzelmi biztonságát, képességeik kibontakoztatását és szabadságuk tiszteletben tartását.

„Örülünk, és köszönjük, hogy a szülők mellett a kerület lakói is ránk szavaztak, azaz elismerik és támogatják céljainkat – mondta Stefán Mariann óvodavezető, akinek munkáját a tavalyi évben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal is elismerte. – Valljuk, hogy a gyermeki egészséges fejlődés feltétele a szabad mozgás és a változatos tevékenység, ehhez pedig fontos épített környezetünk is. Így az óvoda két bejárati ajtajának cseréjére és a hozzájuk tartozó előterek felújítására is költünk az elnyert összegből.”

A tervek alapján el is kezdődtek a nyílászárók cseréi, így csinos, felújított környezet várja majd nyitáskor az óvodásokat.