Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Advent Óbudán: jégpályaavatás és gyertyagyújtás

2017. december 4., 13:32

A rendezvénysorozat első hétvégéjén Bús Balázs polgármester és Bajzáth Ferenc atya mondott ünnepi köszöntőt.

A 2017. évi Advent Óbudán nyitóünnepségére december 2-án, szombaton került sor. Gryllus Vilmos és a Mágustones zenekar fellépése után Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere kapcsolta fel az ünnepi fényeket és adta át az elkészült jégpályát a korcsolyázás szerelmeseinek.

 

 

Az elsők Pavuk Patrícia műkorcsolyázó tanítványai lehettek, aki egy különleges bemutató keretében léptek jégre a Fő téren. A csúszkálók és a vásárba kilátogatók számára a Petrás Máriával kiegészült Muzsikás együttes, és a Besh o Drom biztosította a vidám hangulatot.

 

A vasárnapi napon a legkisebbek örülhettek, hiszen a körhintázás, az állatsimogatás és a lovagolás mellett a Mikulással is találkozhattak. A nagyobbak a Csillag kórus & Louisiana Double és a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák koncertjei élvezhették forralt borozás közben.

 

Advent első vasárnapján Bajzáth Ferenc címzetes esperes, érseki tanácsos, plébániai kormányzó Csaholczi László lelkipásztor, Jakab Béla lelkész, Pásztor Zsófia lelkész és Tercsi Zoltán címzetes apát, plébános társaságában gyújtotta meg az ünnepi időszak első gyertyáját. Bajzáth atya örömmel mesélte, milyen nehéz volt idén babakocsit találniuk a betlehemük számára, hiszen a fiatal óbudai családok rendre azzal fogadták, hogy szívesen adnák, de még nekik is szükségük lesz rá a jövőben. Az ünnepi beszéd végét a következő szavakkal zárta az esperes: „örüljenek a gyermekek mosolyának, játékának és ne feledjék el, az a közösség él, ahol nincsen üres, szabad babakocsi!”