Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Jegyzői felhívás szavazatszámlálónak történő jelentkezésre

2018. január 31., 08:11

III. kerületi lakcímmel rendelkező választópolgárok jelentkezését várják a 2018 tavaszán megrendezésre kerülő országgyűlési választások szavazatszámláló bizottságaiba.

FELHÍVÁS

SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGNAK TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSRE

Tisztelt Kerületi Választópolgárok!            

A 2018 tavaszán sorra kerülő országgyűlési képviselő választás lebonyolításában közreműködő szavazatszámláló bizottságokba Budapest III. kerületében lakcímmel rendelkező választópolgárok jelentkezését várjuk.

A jelentkezéshez szükséges nyomtatvány a Polgármesteri Hivatal 1033 Bp. III. Harrer Pál u. 2. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodájában átvehető és kitölthető, vagy letölthető a következő helyről: Jelentkezési nyilatkozat

A jelentkezési határidő: 2018. február 12. A jelentkezési nyilatkozatokat a Polgármesteri Hivatal 1033 Bp. III. Harrer Pál u. 2. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodájában lehet leadni.

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A szavazatszámláló bizottságok tagjait, póttagjait Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete választja meg, és a megbízatás a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjainak esküt/fogadalmat kell tenni, ill. oktatáson részt venni, és a szavazás napján a szavazókörben munkát végezni, melyért a szavazást követő napon mentesülnek a jogszabályban előírt munkavégzési kötelezettség alól, és munkájukért tiszteletdíjban (bruttó 35 000 Ft) részesülnek.

Jelentkezésüket, felelősségteljes közreműködésüket ezúton is köszönöm!

Tisztelettel:

Kiss Anita

   jegyző