Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Jogszerűek az ellenőrző berendezések

2017. április 24., 18:22

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete által üzemeltetett közlekedési ellenőrző berendezések és ezek alapján kiszabott bírságok mindenben megfelelnek a jogszabály által előírt követelményeknek!

2017. március 31-én Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete felfüggesztette közlekedési ellenőrző berendezések által rögzített szabályszegések bírságolását, tekintettel arra, hogy a sajtóban nyilvánosságra kerül az ORFK állásfoglalása, miszerint „a közterület-felügyeletek által használt kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményeknek”.

Bús Balázs polgármester két ízben is levélben fordult Papp Károly országos rendőr-főkapitányhoz részletes tájékoztatást kérve, hogy a Közterület-felügyelet által üzemeltetett közlekedési ellenőrző berendezések pontosan melyik jogszabályba ütközően és miben nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek. Az ORFK részéről egyértelmű válasz nem érkezett a vonatkozó jogszabályi hivatkozás megjelölésével. (A témában folytatott levelezés az alábbi dokumentumban olvasható. pdf) 

Tekintettel arra, hogy a bírságkiszabás felfüggesztése óta eltelt időszakban dokumentálhatóan többszörösére nőtt a szabályszegések száma, 2017. április 24-től Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete ismét bírságolja a szabályszegő autósokat.

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete által üzemeltetett közlekedési ellenőrző berendezések és az ezek alapján kiszabott bírságok mindenben megfelelnek a vonatkozó jogszabály által előírt követelményeknek.
Tanúsítások (pdf)