Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Jól halad a kivitelezés a Mészkő parkban

2017. július 27., 12:47

Szeptember 30-án átadásra kerül a Mészkő Park. A park kialakításának ötlete 2015-ben merült fel a Háromhegyek Egyesület részéről, akik a helyi lakosságot képviselve keresték meg az Önkormányzatot.

A park fejlesztésének ötlete két év alatt jutott el a megvalósulásig. Először közösségi tervezésben zajlott le a lakók igényeinek felmérése, majd a támogatás forrása is megteremtésre került, Bús Balázs polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közbenjárásával. Kormányzati támogatás révén, összesen 380,5 millió forintos támogatásban részesült a projekt. A munkálatok intenzív ütemezésére azért van szükség, mert az átadót szeptember 30-án, az Óbudai Piknik napjára ütemeztük. A tereprendezés, illetve a parki funkciók kialakítása jó ütemben zajlik. Minden környéken élőnek köszönjük a türelmet, amivel a munkálatokat fogadják, és reméljük, hogy a zajt és az építkezéssel járó kellemetlenséget feledteti majd az elkészült szabadidőpark.

A park átadó ünnepsége 2017. szeptember 30-án lesz, az Óbudai Piknik és Civil nap keretében. További információk a http://obvf.hu/meszko/ oldalon.