Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Jövő héttől hat új forgalomcsillapító küszöb kerül Csillaghegy északkeleti részére

2021. október 18., 11:05

Csillaghegy északkeleti területének forgalomtechnikai felülvizsgálata keretében a Mátyás király út, Batthyány utca, Árpád utca, Pünkösdfürdő utca és a Királyok útja által határolt területen 2021. október 25-én forgalomtechnikai kivitelezési munkák veszik kezdetüket, melyek várhatóan 3 hétig tartanak.

Csillaghegy északkeleti részén 2017-ben forgalomtechnikai fejlesztés történt, azonban hamarosan kiderült, hogy a beruházást felül kell vizsgálni, mivel ezt követően is nagy maradt a térség forgalomterheltsége.

Sor került a tervek revíziójára, amelyben az a szakértői megállapodás született, hogy a forgalom hatékonyabb csillapításának érdekében további forgalomcsillapító küszöbök kialakítása szükséges az övezetben.

Ennek eredményeként Csillaghegy északkeleti területén, a Mátyás király út, a Batthyány utca, az Árpád utca, a Pünkösdfürdő utca és a Királyok útja által határolt területen 2021. október 25-én forgalomtechnika kivitelezési munkák indulnak.

A fejlesztésben érintett helyszínekre összesen hat forgalomcsillapító küszöb kerül, valamint egy helyen sávelhúzással egy forgalmi sávra szűkül majd a forgalom.

A frissen kialakított forgalomcsillapító küszöbök közül kettőhöz víznyelőt is kialakítanak.

A beruházás keretében a Hunyadi utca, József Attila utca és a Hunyadi utca, Toldi utca találkozásához, az Árpád utca 170. számhoz, az Árpád utca, Fodros utca találkozásához, valamint a Bajtárs utca, József Attila utca, illetve a Bajtárs utca és a Bivalyos utca találkozásához is forgalomcsillapító küszöbök kerülnek.

A Hunyadi utca 74. és 75. számnál nagy méretű virágládákat helyeznek el az útpálya mindkét szélén. Ez a kialakítás a sáv szűkítése és elhúzása miatt a gépjárművezetők figyelmét jobban felhívja és lassításra készteti.

A Hunyadi utca, József Attila utca és a Hunyadi utca, Toldi utca találkozásánál kialakításra kerülő forgalomcsillapító küszöbökhöz két víznyelő is kerül annak érdekében, hogy javítsa a Csillaghegyen kialakult vízelvezetési problémákat, és növelje a környék csapadékvíz-elvezető képességét.

A tervek szerint a fejlesztési helyszíneken nagyrészt nem egyidejűleg, hanem szakaszosan zajlanak majd a munkálatok. Ahol éppen aktív munka zajlik, ott lezárásokra, forgalmi változásokra kell számítani, egyszerre egy időben azonban nem lesz lezárva az egész fejlesztési terület.

A Hunyadi utca két helyszínén várhatóan október 25-én, az Árpád utcában november 2-án, a Bajtárs utcában pedig november 3-án veszik kezdetét a munkafolyamatok.

A kivitelezés helyszínpáronként előreláthatólag pár napot vesz igénybe, a befejezés pedig várhatóan november első felében aszfaltozással zárul, ami az összes helyszínt egyidejűleg érinti.

Az önkormányzat bízik abban, hogy a beavatkozással sikerül hozzájárulni a lakók és az arra közlekedők nagyobb biztonságához és nyugalmához.

A munkálatok ideje alatt időszakosan felmerülő forgalmi korlátozásokra és változásokra kell számítani. Az ezzel járó kellemetlenségek miatt az ott élők és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését kérjük.