Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Június 2-ától nyitva tartanak az óvodák és bölcsődék – ezek a legfontosabb tudnivalók

2020. május 27., 12:29

Fokozott elővigyázatossággal várják a gyerekeket a saját intézményeik június 2-ától: belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítőt kötelező használni, egy felnőtt kísérheti be a gyereket az öltözőbe és ott is kérjük a szülőktől a 1,5 méteres védőtávolság megtartását.

Az óvodában a maszkviselés a gyerekeknek és az óvónőknek fakultatív, és a gyerekek lehető legtöbb időt fogják a szabad levegőn tölteni. Nem szükséges igazolást bemutatnia annak, aki mégsem kívánja óvodába hozni gyermekét. Idén a nyári időszakban a korábbi gyakorlat szerinti két hetes zárás nem lesz, tehát folyamatos lesz az óvodai, bölcsődei ellátás a III. kerületben.

A korábbi tájékoztatást megerősítve kérjük, hogy az óvodai étkeztetésre vonatkozó igényeket szintén a megszokott módon, de legkésőbb május 28-a, csütörtök 16 óráig jelezzék.

A kiállított számlákat az elektronikus befizetők bankkártyával tudják befizetni az étkezés megkezdése előtt a Menza szülői felületén keresztül. A készpénzes befizetők egyelőre az óvodával egyeztetett időpontban tudják rendezni a kiállított számlákat.

FRISSÍTÉS:

A Kerék utcai óvoda és bölcsőde esetében a nyitás június 15-én történik meg, ugyanis a bölcsőde vízvezeték-hálózatának cseréjét követően a megnyitás feltétele a laboratóriumi vízminőség-vizsgálat, és csak ennek elkészülte után ad engedélyt az ÁNTSZ a használatba vételre. Az érintett szülőket az intézményvezetők részletesen tájékoztatták, a további, esetleg felmerülő kérdésekkel is hozzájuk lehet fordulni.