Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Június 26-án ismét Múzeumok Éjszakája – A kerületi múzeumok programkínálata egyedülálló

2021. június 12., 11:01

Június 26-án, szombaton rendezik meg az idei Múzeumok Éjszakáját. Az újranyitás utáni első országos kulturális eseményre már 250 intézmény regisztrált, így egy év kihagyás után a látogatók az éjszakai programok során ismét birtokba vehetik a múzeumokat.

Az idén 19. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amelyre a szokásosnál is intenzívebben készülnek az intézmények, hiszen a járvány után ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat.

A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

A Múzeumok Éjszakájának honlapján található kereső segítségével végignézhetjük valamennyi részt vevő település intézményeinek programját.

Kerületünkben az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, a Vasarely Múzeum, az Óbudai Egyetem, a Polaris Csillagvizsgáló és az Óbudai Zsinagóga is számos izgalmas programmal készül.

Jó szórakozást kívánunk!