Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Június 30-án közmeghallgatást tartott az önkormányzat képviselő-testülete

2022. július 1., 11:41

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. június 30-án közmeghallgatást tartott a Békásmegyeri Közösségi Házban, a téma ezúttal „A kerületi köznevelés helyzete” volt. Köszönjük mindenkinek a részvételt és az értékes javaslatokat.

A közmeghallgatáson elhangzott többek között, hogy Békásmegyeren a közterület-felügyelet és a rendőrség közötti együttműködés szoros és gördülékeny. Az eseményen Szikszó Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője is jelen volt, aki hangsúlyozta, hogy a vízi és a szárazföldi járőrözés is fokozott, a környékén élők biztonságára megemelt rendőri jelenlét mellett figyelnek. Dr. Kiss László polgármester is felhívta a figyelmet rá, hogy a római-parti közlekedésbiztonságért mennyit tettek a hatóságok az elmúlt időszakban, amit külön is megköszönt Szikszó Sándornak, továbbá, hogy a közlekedési konfliktusokra folyamatosan megoldást keresnek.

Szó volt emellett a harmadik kerületi Mesevilág Óvoda pszichológuslétszámának emeléséről, amelyről a polgármester elmondta: egyetért a kezdeményezéssel, lehetőségeihez mérten az önkormányzat mindent megtesz, hogy több szakembert foglalkoztathasson az intézmény, a konkrét eset minden aspektusát át fogja tekinteni a testület.

Dr. Kiss László a közmeghallgatáson beszélt a harmadik kerületi köznevelés helyzetéről, a nevelési programokról, és többször is kiemelte, nem csupán az az érték, hogy Óbuda-Békásmegyer óvodái sokszínűek, hanem az is, hogy ezt a sokszínűséget a kerület vezetése, a képviselő-testület pártállástól függetlenül fenn kívánja tartani. Említette még a polgármester a megemelt támogatásokat, a hűségjutalom bevezetését, az olyan, sikeres kezdeményezéseket, mint a meseíró pályázat, vagy az olyan, rendkívül fontos szakmai együttműködéseket, mint amilyen Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány között van.

A közmeghallgatást azzal zárta, hogy biztos abban, hogy „további pozitív döntések várhatók”, amelyek tovább növelik a nevelési intézményeink dolgozóinak elégedettségét, komfortját, „a meglévő hiányokon pedig folyamatosan dolgozunk”, szögezte le dr. Kiss László – az intézményvezetők példaértékű hozzáállása és kiváló szakmai munkája nagyban segíti ezeket a folyamatokat és az együttműködést.