Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Kapcsolatban – Óbudai képzőművészek tavaszi tárlata

2021. május 5., 21:01

A harmadik kerületi képzőművészek kiállítását minden évben Óbuda Napjához kapcsolódóan rendezi meg a T-Art Alapítvány. Idén nyolcadik alkalommal látható több mint negyven óbuda-békásmegyeri képzőművész alkotása, ezúttal rendhagyó módon a virtuális térben és szabadtéren. Tekintsék meg velünk a tárlatot, és hallgassák meg dr. Kiss László polgármester megnyitóját.

A T-Art Alapítvány, kilépve a műtermek falai közül, virtuális háromdimenziós kiállítása mellett szabadtéri tárlatot is rendez az idei tavaszon. Így az óbudai önkormányzat információs tábláin is kapcsolatba kerülhetünk az alkotásokkal és a művészekkel.

A kiállítás címe is erre utal: Kapcsolatban. Hiszen ahogy a szervezők minden évben elmondják, ennek az évente ismétlődő kiállításnak nem az a célja, hogy egységes művészeti irányt tükrözzön, hanem az, hogy támogassa az óbudai képzőművészek és az óbudai közönség közötti kapcsolatot.

A T-Art Alapítvány művészei és működtetői – köztük a kiállítás megálmodója, az alapító Munkácsy Mihály-díjas Tenk László, díszpolgárunk, az idei kiállítás kurátora, Tenk Dóra, valamint Németh Géza, aki a kiállítás technikai ügyeiben segédkezett – hisznek abban, hogy a kortárs képzőművészet képes hidat képezni olyan pontok között is, amelyek között első látásra lehetetlennek tűnik a kapcsolat.

Óbuda Napja 2021 programsorozat.